Kakve su promjene uvedene na novo revidirane standarde u odnosu na verziju iz 2009. godine

- Jul 26, 2019-

S tim u vezi, stručnjaci CCSA rekli su da se revizija identifikacije glavnih opasnih izvora opasnih kemikalija u novom izdanju uglavnom usredotočuje na sljedeće aspekte.

Prije svega, promijenio se engleski prijevod knjige „Identifikacija glavnih opasnih izvora opasnih kemikalija“ na naslovnici. "Opasnost" se promijenila iz "opasna" u "opasna". Prema riječima stručnjaka, bivši se odnosi na to da se nalazi u opasnom stanju. Koristite biti u opasnosti), potonje znači da je stvar štetna za mene (predmet), a opasnost nije poznata. Dakle, omjer opasnosti više je u skladu s definicijom "opasnost" u sigurnosnoj proizvodnji.

Drugo, norma se temelji na izvornom "Popisu opasnih tvari" (GB12268), "Hemijskoj klasifikaciji, oznakama upozorenja i opisu upozorenja Sigurnosni propisi" (GB20592-2006) u seriji nacionalnih specifikacija "Specifikacije kemijske klasifikacije i označavanja", GB30000.2, GB30000.5 itd. "Specifikacija kemijske klasifikacije i označavanja" je za određivanje svojstvene opasnosti opasne kemikalije klasifikacijom i bit će u cjelokupnom životnom ciklusu proizvodnje, skladištenja, transporta, rada i uporabe. Ovim se opasnostima precizno priopćava radnicima, potrošačima i građanima na radnom mjestu putem naljepnica i sigurnosnih listova kako bi se osiguralo razumijevanje opasnosti i zaštitnih mjera kemikalije i kako s njom sigurno postupiti u slučaju nesreće. Ova promjena znači da je potrebno biti pažljiviji i ozbiljniji u procjeni identifikacije glavnih opasnosti, a donijeti će i određeno povećanje radnog opterećenja.www.wxytgas.com